o Tenkovima lol-a

U sustini ja volim sve heroje, ali danas ću vam pistati o dva tenka. Dakle dva tenka za danas sam izabrao:

Cho'Gath dakle ovaj naziv se cita Čogat, on je u sutini tenk. Ali ako mu kupujete ajteme za abiliti power ovaj heroj moze da nanese mnogo demidža iz magija. To ima i svoje mane onda nije tvrd iako mu je poslednja magija stakovi. Dakle na svaki bačen ulti on dobija dodatnih 150 helta, max je 6 stakova na poslednjem levelu. Prva magija mu je stan, druga mu je sajlens i slou, a treća daje dodatan demidž, tj. procenat tog demidža daje aoe demidž.

Amumu ovaj heroj se čita kako je i napisan dakle amumu. Veoma malo izgleda ali je mnogo jak, sve zavisi od ubijenih kripova. On je veoma koristan heroj moze da ide u šumu i samim tim da omoguci svom m8-u da bude sam na strani što mu omogucava brže levolovanje. Time se omogućavaju jače magije. Prva magija mu je kao neki jezičak,  baca ga iz sebe i ako te pogodi automatski se blinkuje na tebe i stanuje te. Druga magija mu se ispoljava tako što kada je pored njega protivnički igrač, pritisne se magija i ona mu uzima procenat helta. Treća magija mu smanjuje kuldaun na 2 za 0,5 sec kad ga neko udari. Ulti mu je mnogo ali mnogo dobar, ako se lepo iskombinuje sa prvom mnogo je jak. Kad baci ulti on u krugu od nekoliko rejndža stanuje sve protivničke heroje na 2.5 sekundi sto je dovoljno da se smaknu 2 do 3 heroja, nakon čega se lagano rusi baza. U suštini ovaj heroj je mnogo dobar za tim.

 

Vrste Heroja u LoL-u

Nastavljam priču kao što sam obećao, danas počinjem da pričam o herojima. Dakle ima vise vrsta heroja, to su: tenkovi koji su veoma važni za ekipu da prime demidž dok ih keriji biju. Keriji su vrste heroja koji nanose veliki demidž i samim tim najčešće ubijaju protivnika. Postoje i magovi to su heroji koji tope helt na magije, što veći abiliti pauer imaju to su im jace magije i samim tim protivniku skida više helta.